Over Schaatswol

Wat is Schaatswol?


Schaatswol houdt je voeten warm en droog tijdens schaatsen en andere wintersporten. Het voorkomt blaren en verlicht pijn bij likdoorns, traumanagels en pijn door een knobbelteen of hielspoor tijdens het schaatsen. Of je nou een toertocht schaatst, ijshockey speelt of een week naar de bergen gaat: met Schaatswol doe je je voeten en tenen een groot plezier.

Gebruik je Schaatswol alleen tijdens het schaatsen?


Schaatswol werkt perfect tijdens schaatstochten, maar net zo goed tijdens het skiën, langlaufen, snowboarden, of kunstschaatsen of ijshockeyen. Zelfs tijdens een lange wandeltocht in de sneeuw. Eigenlijk in alle situaties waarin je voeten last hebben van kou en pijn tijdens de wintersport.

Wat maakt dat schapenwol zo goed werkt?


Schapenwol, en zeker wol van het Texelaarschaap en het Friese melkschaap, bevat wolvet, ofwel lanoline. Daardoor werkt wol zo:

  • Wol houdt je droog
  • Wol houdt je voeten warm en comfortabel
  • Wol is zacht
  • Wol voorkomt stinkvoeten

Allemaal eigenschappen waardoor een zakje Schaatswol een onmisbare vriend is tijdens het schaatsen en andere wintersporten. Ook omdat wol bijna niets weegt en je het makkelijk meekunt nemen.

Hoe breng je Schaatswol aan?


Meestal werkt het het beste om een pluk wol direct op de huid te leggen, met een sok eroverheen. Deze tekeningen geven je een idee. Maar geen enkele voet is hetzelfde. Pas de wol dus naar eigen inzicht ook op andere plekken toe, bijvoorbeeld in de hiel van je schaats. Speel ook met de hoeveelheid. Zonder er een studie van te hoeven maken, merk je snel genoeg wat voor jou het beste werkt.

Hoe bewaar ik mijn Schaatswol?

Onbewerkte wol komt direct van het schaap en is daardoor vetter dan gewassen wol. Daarbij heeft wol van het Texelaarschaap en het Friese melkschaap een opvallend hoog gehalte aan wolvet. Om te voorkomen dat dit wolvet afgeeft op andere plekken dan je voet (de inhoud van je rugzak of je kleding) is het raadzaam om de Schaatswol in het zakje te bewaren. We hebben niet voor niets voor een hersluitbaar zakje gekozen. Zo blijft de wol ook droog. Leg het zakje daarnaast niet direct in de zon, om te voorkomen dat het van binnen gaat "zweten" en nat wordt.

Hoeveel Schaatswol gebruik je per keer?

Over het algemeen behoudt een pluk wol zo’n twee dagen zijn werking. Dan is het wolvet opgenomen door je huid en is de wol dusdanig vervilt dat het zijn zachtheid en verende werking verliest. Je doet er dan goed aan om de wol te vervangen door een verse pluk.

Wat doe ik met de gebruikte wol?

Omdat deze schapenwol een natuurlijk en onbewerkt product is, is een pluk wol biologisch afbreekbaar en dus geschikt om na gebruik gewoon weg te gooien. Schapen verliezen zelf ook voortdurend plukjes wol, die op de aarde terechtkomen en worden afgebroken.

 
 

Over bestellen en bezorgen

Wat kost een zakje Schaatswol?

Eén zakje wol kost € 12,95 voor de reguliere variant. Dit is inclusief de gebruiksaanwijzing, btw en de verzendkosten binnen de EU.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt je zakje Schaatswol afrekenen met iDeal of met een van de volgende credit cards: Visa, Mastercard, American Express. Of met Bancontact, Belfius of KBC/CBC als je een Belgische bankrekening hebt.

Kan mijn bestelling gewoon door de brievenbus?

Ja. We sturen je zakje Schaatswol gewoon in een envelop die door de brievenbus kan. Je hoeft dus niet thuis te blijven voor een koerier.

Hoelang duurt het voor ik de Schaatswol binnen heb?

Binnen een paar werkdagen ontvang je de envelop met je zakje wol met een gebruiksaanwijzing in de brievenbus. Tenzij de postbodes staken natuurlijk.

Verzenden jullie ook naar het buitenland?

Ja, behalve binnen Nederland verzenden we voor dezelfde prijs in de gehele EU. Afhankelijk van de bestemming kan het dan wel iets langer duren voor je de Schaatswol binnen hebt.

 
 
 

Kunstijsbanen van Nederland

Thialf - Heerenveen

Thialf is de meest bekende ijsbaan in Nederland en het epicentrum van het langebaanschaatsen. Het heeft een 400-meterbaan en is gastheer voor vele nationale en internationale wedstrijden.

Kardinge - Groningen

Kardinge in Groningen biedt zowel een 400-meterbaan als een ijshockeybaan. Het is populair bij lokale schaatsers en sportliefhebbers.

SilverDome - Zoetermeer

Deze multifunctionele locatie herbergt een ijsbaan en wordt gebruikt voor verschillende schaatsevenementen en activiteiten.

Ireen Wüst IJsbaan - Tilburg

Genoemd naar schaatster Ireen Wüst, heeft deze baan een 400-meterbaan en wordt vaak gebruikt voor training en wedstrijden.

De Uithof - Den Haag

Een veelzijdig complex met een 400-meterbaan, ijshockeybaan en zelfs een funbaan voor recreatief schaatsen.

Elfstedenhal - Leeuwarden

Deze ijsbaan is een hommage aan de legendarische Elfstedentocht en biedt uitstekende faciliteiten voor langebaanschaatsen.

De Vechtsebanen - Utrecht

Een populaire ijsbaan met een 400-meterbaan en een ovaalvormige funbaan.

De Scheg - Deventer

Deze ijsbaan in Deventer heeft een 400-meterbaan en is onderdeel van een groter sportcomplex.

Triavium - Nijmegen

Triavium biedt zowel een 400-meterbaan als een ijshockeybaan en is populair in de regio Nijmegen.

De Kennemer IJsbaan - Haarlem

Een historische ijsbaan met een 400-meterbaan, bekend om zijn rijke schaatstraditie.

IJsbaan - Haarlem

Deze 400-meterbaan in Haarlem wordt vaak gebruikt voor lokale schaatsevenementen en wedstrijden.

De Meent - Alkmaar

De Meent heeft zowel een 400-meterbaan als een ijshockeybaan en is geliefd bij schaatsers uit de regio Alkmaar.

FrieslandCampina Ice Center - Breda

Deze ijsbaan in Breda is bekend om zijn goede ijskwaliteit en faciliteiten voor zowel recreatief als competitief schaatsen.

Jaap Edenbaan - Amsterdam

Gelegen in de hoofdstad, biedt de Jaap Edenbaan een 400-meterbaan voor zowel recreatieve als competitieve schaatsers.

 
 
Fijn, zo’n lichtgewicht hersluitbaar zakje. Zo kon ik tijdens het schaatsen gemakkelijk even wat wol pakken.
— Kees